Читај ми!

Тузла, пронађена тела страдалих у земљотресу

После земљотреса који је погодио подручје Тузланског кантона, спасиоци су извукли тела четири мушкарца са Површинског копа "Дубраве".

Спасиоци су прво пронашли тела Едина Херића и Алема Дедића, а затим и Арифа Алибашића и Адела Шехића, јавља Дневни аваз.

Нешто пре 9 сати дошли су до тела погинулог Херића, a oко 15 часова су извукли и тело Дедића. Ископавањем и уклањањем земље, нешто пре 17 часова пронађена су тела и Алибашића и Шехића.

Полиција је забранила прилазак месту несреће, а породице страдалих су дошле на лице места, јавља репортер Аваза.

РТВ Федерација БиХ јавља да су четири мушкараца погинула синоћ током нелегалног копања угља.

На њих се обрушила велика количина земље док су у трактор товарили угаљ. У рудничко поље су ушли између друге и треће смене, у време када је тај Површински коп погодио земљотрес.

Увиђај је започео још током ноћи.

"Узрок несреће је клизање јаловинских маса са јаловинске етаже услед преоптерећења. С обзиром на то да је у исто време био и земљотрес, да ли су та два случаја повезана - то ћемо утврдити истрагом", рекао је федерални рударски инспектор Нурага Дурановић.

Истрагом је утврђено да Површински коп "Дубраве" нема безбедносну службу која је требала да спречи крађу угља.

"Они немају заштитну организацију која би спречила улазак неовлашћених особа на коп. Према мојим сазнањима, расписали су тендер, али није извршен избор, јер је било проблема са јавним набавкама", наводи Дурановић.

Директор Површинског копа "Дубраве" Сакиба Мухтаревића рекао да је још увек траје увиђај којим руководи Кантонално тужитељство Тузла.

Особа са инцијалима М. Д довезена је на Клинику за ортопедију и трауматологију и после прегледа је одбила хоспитализацију и отишла кући, потврдила је портпаролка Универзитетско-клиничког центра Тузла Ерсија Ашћерић Мујединовић.

Земљотрес јачине 3,6 степени Рихтера погодио је претходне ноћи подручје Тузле, а према информацијама Републичког хидрометеоролошког завода Србије епицентар земљотреса био је у региону Калесије, у суботу у 20.20.

Земљотрес таквог интензитета не може да изазове штете на објектима, али становништво може да га осети.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се