Читај ми!

Македонска политичка "бомба", трећи део

Македонска опозиција наставља да сипа тешке оптужбе против владајуће ВМРО-ДПМНЕ у вези са афером прислушкивања, којом је било обухваћено чак 20.000 становника те државе. Лидер СДСМ-а Зоран Заев оптужио власт да је "монтирала случај против Љубе Бошкоског".

"Одмазда", како је Заев рекао на конференцији за новинаре, једини је мотив судског поступка који је власт у Македонији водила против некадашњег званичника странке ВМРО-ДПМНЕ и министра полиције Љубе Бошкоског.

"Из разговора се јасно види да смо таоци у сопственој земљи, у којој нема ни судства, ни полиције, нема система, већ све диригује мала група, породица (премијера) Николе Груевског и то због личних циљева и одмазде", рекао је Заев.

Лидер највеће опозиционе странке објавио је снимак разговора шефа тајне полиције Саше Мијалкова са уредницима две скопске телевизије, на којима се чује како први човек УБК најављује хапшење Бошкоског, као и осмогодишњу казну на коју ће бити осуђен.

"Рекао сам ти да од понедељка почињем да хапсим", рекао је шеф тајне полиције и у даљем разговору нуди снимке хапшења, укључујући тренутак када Бошкоски лежи на земљи.

Такође, СДСМ је објавио и снимак разговора министарке унутрашњих послова Гордане Јанкуловске са шефом премијеровог кабинета Мартином Протуђером око начина на који ће бити заустављене присталице опозиције, које су аутобусима кренуле у Скопље.

СДСМ тврди да поседује огроман број снимака прислушкиваних телефонских разговора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара