Читај ми!

Парох Џомић покушао да уђе у Црну Гору

Парох Српске православне цркве Велибор Џомић покушао је у понедељак да уђе у Црну Гору, али му је на граничном прелазу полицајац рекао да му то није дозвољено, упркос позитивној одлуци Управног суда.

Велибор Џомић је на граничном прелазу, како су пренели подгорички медији, показао лична документа и одлуку Управног суда у његову корист, али, како је навео, усмено је обавештен да не може ући у Црну Гору, коју је морао напустити 8. фебруара ове године, на основу решења Министарства унутрашњих послова Црне Горе, преноси Бета.

Забрана боравка Џомића у Црној Гори, како је раније саопштено, уследила је након процене државне Агенције за националну безбедност да његово присуство представља опасност по националну безбедност.

Џомићу се замера то што је учествовао у организацији неких ранијих протеста против одлука и политике државних органа Црне Горе.

Управни суд је недавно донео решење по коме Џомић може привремено боравити у Црној Гори, до окончања поступка у вези са име пред тим судом.

Адвокат протојереја Митрополије црногорско-приморске Велибора Џомића, Зоран Пиперовић најавио је да ће поднети кривичну пријаву против више службеника Министарства унутрашњих послова који нису дозволили Џомићу да уђе у Црну Гору. 

Пиперовић је објаснио да ће пријаву поднети због злоупотребе службеног положаја и непоштовања одлуке Управног суда, који је раније усвојио Џомићев захтев и донео привремену меру којом му је одобрен боравак у Црној Гори до окончања управног спора.
 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара