Читај ми!

Ципрас: Уверен сам у договор

Грчки премијер Алексис Ципрас изразио је уверење да ће сутра на министарском састанку Еврогрупе у Бриселу бити постигнут договор о плану реформе у Грчкој.

"Очекујем сутра тешке преговоре, али сам уверен у могућност постизања договора", рекао је Ципрас у интервјуу за најновије издање немачког магазина Штерн, преноси Бета.

"Не желимо нове кредите помоћи... Уместо новца, потребно нам је време да спроведемо наш план реформи. Обећавам да ће Грчка бити скроз другачија земља после шест месеци", рекао је грчки премијер.

Нова грчка левичарска влада жели да прекине програм помоћи Грчкој започет пре пет година. У оквиру програма помоћи кредитора (Европске комисије, ММф-а и Европске централне банке), Атина је морала да примени оштре мере штедње, чему се противи нова Ципрасова влада.

Атинске власти су решене да спроведу нове реформе над којима би имале контролу. Међутим, Европска унија жели да Грчка настави план финансијске помоћи који истиче 28. фебруара.

Уколико сутра не буде постигнут никакав договор на састанку у Бриселу и Грчка не буде у могућност да испуни своје финансијске обавезе, постоји ризик од изласка Грчке из зоне евра.

"Не желим добитну комбинацију, већ да спасем Грчку од трагедије и сачувам Европу од поделе", рекао је Ципрас.

 

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара