Јункер Грцима: Отпис дугова није на радару

Председник Европске комисије Жан-Клод Јункер изјавио је да отпис грчког дуга не ужива подршку већине чланица еврозоне, без обзира на изборну победу Алексиса Ципраса и Сиризе.

"Отпис дуга није на радару", рекао је Јункер за немачку телевизију АРД и додао да сматра да "не постоји хитна потреба за акцијом", преноси Танјуг.

Јункер је у разговору за АРД рекао да би Грци требало да увиде колико су напредовали захваљујући европској финансијској помоћи везаној са мерама штедње.

"Не би требало да враћамо казаљке сата уназад, него да на овој основи градимо нови напредак", истакао је он.

Председник еврогрупе, клуба земаља који користе заједничку валуту, изразио је у одвојеном интервјуу слично мишљење као Јункер и позвао Грчку да се окрене испуњавању обавеза према кредиторима.

"Победа Сиризе није поништила проблеме грчке привреде", изјавио је председавајући еврогрупе, холандски министар финансија Јерен Дијселблем.

Ципрас је током изборне кампање обећао да ће обуставити програм штедње и отворити преговоре о реструктуирању дуга, који износи чак 175 одсто бруто друштвеног производа Грчке, што је чини другом најзадуженијом земљом на свету.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара