Читај ми!

Линта: Осудити ратне злочине над Србима

Председник Коалиције удружења избеглица Миодраг Линта оцењује као неозбиљан и неоснован захтев хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић генералном секретару УН да предузме кораке како би се Војислав Шешељ вратио у притвор Хашког трибунала.

Миодраг Линта каже да је врхунско лицемерје да председница Хрватске оптужује искључиво Шешеља да је одговоран за све жртве, преноси Фонет.

"На тај начин амнестира главног кривца за грађански рат деведесетих, а то је режим Фрање Туђмана", истиче Линта у писаној изјави.

Позива Грабар Китаровић да покрене иницијативу да Сабор Хрватске усвоји декларацију којом ће да осуди бројне ратне злочине над Србима, пружи пуну подршку надлежним хрватским органима у процесуирању починилаца ратних лочина.

"Ако Сабор не усвоји Декларацију о осуди ратних злочина над припадницима српског народа то ће бити јасна порука да хрватско друштво на Хрвате починиоце ратних злочина и даље гледа као на хероје, а не злочинце", сматра посланик Српске напредне странке у Скупштини Србије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се