У клизишту у Какњу страдала једна особа

Једна особа је погинула, а три су повређене од последица покретања клизишта које је затрпало стамбене објекте у делу какањског насеља Баре.

Према првим службеним информацијама, приликом покретања клизишта у улици Првог маја, дугачког око 150 метара и 500 метара ширине, дошло је до рушења и затрпавања три стамбена објекта ноћас око 2.30 сати, јавила је Фена, преноси Танјуг.

Том приликом биле су угрожене 23 особе, од који је њих 19 успело на време да се извуче из објекта, док су две жене и две девојчице остале заробљене под рушевинама.

У акцији спасавања какањским ватрогасцима је помогла једна група Чете за спасавање Рудника мрког угља Какањ.

Они су брзом заједничком акцијом успели да извуку три преживеле особе којима је затим пружена помоћ у Дому здравља Какањ, након чега су пребачене у зеничку болницу.

Ради се о Садики М. и малолетним девојчицама Б. М. и М. К, које се, према првим информацијама, налазе ван животне опасности.

Нажалост жена Самира Ковачевић је задобила тешке телесне повреде и она је подлегла пре него што су спасиоци истигли до ње.

Након покретања клизишта, које је угрозило животе 23 особе појавила се провалија дубока око 50 метара на локалитету "Камаре", у делу насеља Баре, које је угрозила такозвана "рудничка јаловина", која је на овом месту одлагана пре педесетак година.

За 19 чланова угрожених породица, којима је у три уништене бараке остала сва имовина, одмах је осигуран принудни смештај у оближњој основној школи, али су сви смештени код родбине и пријатеља.

Увиђајне и истражне радње о несрећи су у току.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво