Грчка, ухапшен одбегли терориста

Бивши члан радикалне грчке левичарске групе, који је годину дана био у бекству, Христодулос Ксирос, ухапшен је док је планирао оружани напад на главни атински затвор, саопштила је полиција.

Христодулос Ксирос, који је осуђен на шест доживотних казни као припадник покрета "17. новембар", намеравао је да нападне максимално обезбеђени затвор Коридалос, код себе је имао осам "калашњикова", ракетне гранате, неколико килограма експлозива и материјал за бомбе, преноси Танјуг.

На вишеструке доживотне казне осуђен је као припадник терористичке организације "17. новембар", која је између 1975. и 2000. године убила 23 особе, међу којима су били политичари, дипломате и пословни људи.

Ксирос је у јануару 2013. пуштен на слободу на девет дана поводом новогодишњих празника и више се није вратио у затвор.

Ухапшен је током викенда у атинском предграђу док је возио бицикл, наоружан пиштољем и предао се без борбе, пренео је АФП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво