Читај ми!

Земљотрес у источној Румунији

Земљотрес јачине 5,7 степени Рихтера погодио је источну Румунију, али за сада нема података о повређенима. Земљотрес се осетио и у Молдавији и у Украјини.

Како је јавио АФП, епицентар потреса налазио се у региону Вранчеа, око 200 километара североисточно од Букурешта, преноси Танјуг.

Епицентар се налазио на дубини од 39 километара, наводи АФП.

Румунија се налази на веома трусном подручју, а у истом региону у потресу из 1977. погинуло је више од 1.500 људи, подсетио је АФП.

Земљотрес се осетио и у Молдавији, и у Украјини, јавиле су руске и украјинске новинске агенције, у чијим извештајима нема навода о могућим жртвама или значајнијој материјалној штети.

Интерфакс је пренео саопштење Институте за геофизику и геодезију Молдавске академије наука да се у Молдавији земљотрес осетио синоћ у 20 сати и 18 минута по средњоевропском времену, да је његов епицентар био у Румунији и да је снага потреса који су трајали до 30 секунди достизала 5,5 степени Рихтерове скале.

Украјинска служба за ванредне ситуације саопштила је да је и на територији Украјине регистрован земљотрес у 21 сат и 14 минута по локалном времену, снаге 5,6 степени.

Служба је навела да земљотрес на територији Украјине није изазвао штету, пренела је агенција УНН.

Укринформ је јавио да су се подземни потреси у Румунији осетили у Букурешту, главном граду Молдавије Кишињеву и у Одеси, као и да се за сада не извештава о могућим жртвама или штети.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се