Додик с коалиционим партнерима формира Владу

Председник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик изјавио је да ће његова странка с коалиционим партнерима, Демократским народним савезом и Социјалистичком партијом, формирати нову владу Републике Српске.

Милорад Додик је у Требињу рекао да се још очекују званични изборни резултати, али "да нема сумње" да ће СНСД формирати нову Владу РС, преноси Бета.

Коментаришући изјаву лидера Српске демократске странке (СДС) Младена Босића да ће опозициони блок о формирању нове Владе РС разговарати са свима, осим СНСД-а, Додик је навео како Босићу "преостаје још мало политичког живота на месту председника партије".

Додик, који је и председник РС, оценио је да у том ентитету БиХ неће бити немира, "мада то неки прижељкују", и истакао да је РС стабилна.

Он је поручио даће радити на што бржем формирању власти на државном нивоу, поручујући како његова странка има активан одговор на питање "Сејдић-Финци" и механизам координације, те да би се однос политичких снага у Федерацији БиХ "можда могао променити да се то питање брзо реши".

Уколико се та два питања буду брзо решила, додао је, БиХ би добила статус кандидата за чланство у ЕУ, а то је оно што овој земљи може дати нову динамику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се