Читај ми!

Додик: Крст легитимно постављен

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је подизање крста на Златишту легитиман чин Савеза логораша РС и да не види разлог за било какве тензије.

Савез логораша РС је подизањем крста желео да покаже саосећање према свима који су патили у последњем рату, рекао је Додик.

"Могуће је да некога то иритира, али у мултиверском друштву у БиХ то не би требало да смета", рекао је Додик новинарима у Бањалуци, преноси Танјуг.

Додик је истакао да у РС никоме не сметају било каква верска обележја.

"Све треба да буде решено на потпуно регуларан начин и не знам зашто невладино удружење то не сме да уради. Не сме да буде било каквог ината, а крст треба да остане на Златишту док не буду решене процедуралне ствари", закључио је Додик.

"Подизање Спомен-крста на Златишту нема везе са изборима и најбоље је да се политичари ни не мешају у то", изјавио је Бранислав Дукић, председник Савеза логораша РС.

Коментаришући зашто је крст подигнут баш у овом тренутку, из Савеза логораша поручују – то се једном морало догодити, а то једном је управо сада.

"Ми смо жртве и немојте нам одређивати време када ћемо то да подигнемо", истакао је Дукић.

Министар унутрашњих послова РС Радислав Јовичић рекао је данас да је полиција обезбедила појачано присуство на Златишту код Сарајева, где је постављен спомен-крст, да би очувала јавни ред и мир.

Нагласио је да други органи треба да одлучују да ли би тај објекат требало да остане на том месту, у том облику, да ли би требало да се гради неки други објекат, а да МУП само одговара на изазов појачаних тензија око крста на Златишту.

На Златишту изнад Сарајева, 21. септембра постављен је спомен-крст као знак сећања на више од 6.500 убијених сарајевских Срба, а од тада је два пута покушано његово рушење, подсећају бањалучки медији.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се