Лов на џихадисте у Словенији

Словеначка полиција је у Љубљани и Врхники извршила два кућна претреса код особа које су се наводно већ бориле у Срији на страни исламских екстремиста и том приликом заленина већу количину оружја.

Осумњичени су након истраге пуштени, јер за Словенију не представљају опасност, а биће кривично гоњени због недозвољеног поседовања оружја, преноси Танјуг.

Према наводима ПОП-ТВ, реч је о словеначким држављанима који су прешли у ислам под утицајем Билала Боснића ког је полиција недавно ухапсила у оквиру акције Дамаск а који се бавио исламском пропагандом и међу делом припадника ислама у Словенији.

Та словеначка телевизија је, позивајући се на словеначке обавештајне изворе, навела да службе безбедности сумњају да је под утицајем екстремног ислама још најмање 15 људи у тој земљи.

Међу њима су словеначки и страни држављани, а словеначке службе о њима размењују информације с полицијама суседних држава.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се