Читај ми!

Милановић: ХДЗ хушка против Србије

Док је у опозицији, Хрватска демократска заједница хушка против Србије, каже премијер Хрватске Зоран Милановић и додаје да се ситуација мења када ХДЗ уђе у владу – прави се да се то није догодило.

Зоран Милановић је, током жучне расправе у Хрватском сабору, поручио Жељку Рајнеру из ХДЗ-а да његова реторика представља чисто хушкање, пренео је Taнјуг.

"Онај ко се мача лаћа можда неће од њега погинути, али се може исећи. Наш став о Србији ће се још чути и нећемо дозволити да нас ви хушкате", рекао је Милановић.

Расправа између Милановића и Рајнера почела је када је Рајнер питао зашто је премијер на насртај на мањинска права Хрвата у Србији одговорио млако.

Рајнер пита зашто Милановић уопште није одговорио на говор патријарха СПЦ који је дошао у Пакрац, у којем је 1991. почела српска побуна, а затим, како је рекао, преувеличавао српске жртве.

У наставку расправе једно од Милановићевих питања је било да ли је циљ ХДЗ-а да сваки пут, кад је у опозицији, хушка, а кад дође на власт – прави се да се ништа није догодило.

"То је недоследно", сматра Милановић и напомиње да Србија не вуче Хрватску за нос, јер "није у прилици да то ради".

Премијер Хрватске је додао да се Србија неће спустити на ниво Словеније и понашати се онако како се та земља једно време понашала према Хрватској.

Рајнер му је поручио да му није одговорио на питање и да је чињеница да није реаговао на провокације из Србије када је требало јер му је то била дужност.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво