Читај ми!

Цвијановић: РС за заједничке пројекте

Председница Владе РС Жељка Цвијановић поздравила је иницијативу премијера Србије Александра Вучића да Београд, Бањалука и Сарајево припреме заједничке пројекте за самит у Берлину и поручила да ја РС спремна за такав заједнички наступ.

Вучић је у суботу рекао да ће позвати председавајућег председништва БиХ Бакира Изетбеговића и председника РС Милорада Додика да припреме заједничке пројекте за регионални самит земаља западног Балкана, који 28. августа у Берлину организује немачка канцеларка Ангела Меркел.

"Мислим да је то јако добра иницијатива. Влада РС је апсолутно опредељена да подржи, да учествује у свим добрим регионалним иницијативама које треба да донесу или резултирају реализацијом добрих пројеката", рекла је Цвијановић Танјугу.

Подсетивши да Србија и РС имају традиционално блиске односе и да су потписале Споразум о специјалним паралелним везама, она је истакла да је Бањалука, у том контексту, "апсолутно заинтересована" за сваки заједнички пројекат који може да служи на добробит грађанима.

"Ја сам више пута нагласила да сам спремна да одем на свака врата иза којих постоји неки ресурс који нам може помоћи у обнови Српске, али исто тако спремна да заједно с другима закуцам на свака врата која могу да донесу добар пројекат и у регионалном контексту, дакле спремна за један такав заједнички наступ апсолутно", рекла је Цвијановић.

Према њеним речима, постоји читав низ области у којима постоји могућност заједничког наступа, међу којима су санирање последица поплава у домену инфраструктуре, посебно на регионалном нивоу, као и енергетски ресурси "и све оно што може да се стави у функцију грађана и развоја друштва".

На питање да ли има довољно времена за припрему тих пројеката, она је одговорила потврдно пошто РС, како је истакла, већ има спремне пројекте за различите области.

"Ми нисмо чекали да се деси нека могућност да их презентујемо, већ смо то припремали читав низ година, а поготово у овом новом контексту, сада кад знамо да имамо неке приоритетне потребе. Ми смо, паралелно с тим, радили и нове пројекте и дорађивали неке постојеће", рекла је премијерка РС.

Она је додала да, засад, нема никаквог конкретног датума састанка на којем би се дефинисали заједнички пројекти, али да је Бањалука "спремна сваког дана", имајући у виду да је до самита у Берлину остало око пет седмица.

"За сваку област имамо људе који су задужени за одређене пројекте, људе који су их израђивали, људе који могу одлично да их презентују и бране, и почев од овог момента, кад год то буде могуће да се организује, ми смо апсолутно на располагању", поручила је Цвијановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво