Читај ми!

Приведена жупаница Сиска

Сисачко-мословачка жупаница и утицајна политичарка владајуће коалиције Марина Ловрић Мерзел ухапшена је рано јутрос, после једномсечне истраге због сумње да је кривичним делима током три мандата оштетила жупанију.

Полиција је шест сати претраживала породичну кућу Марине Ловрић Мерзел у Сиску из које је однела неколико кутија докумената, јавили су локални медији, преноси агенција Бета.

Мерзел Ловрић би данас требало да се појави пред истражитељима Канцеларије за борбу против корупције и организованог криминала (УСКОК) који против ње месец дана воде истрагу.

Колико се зна, Мерзел Ловрић је осумњичена да је више пута у објекту подружнице Хрватских шума у Брезовици одржавала припремне састанке с делом чланова жупанијске скупштине, и приватне прославе рођендана рођака, те да је све то плаћала жупанија.

На тај начин наводно је жупанија оштећена за око 182.000 куна (24.000 евра).

Такође се сумња у вишемилионско претплаћивање објеката за жупанијски Завод за здравствено осигурање.

Осим Ловрић Мерзел, испитано је још неколико њених најближих сарадника, а донето је решење о покретању истраге и против бившег шефа сисачке подружнице Хрватских шума Звонка Рожића, који је наводно тражио од својих запослених да обаве поједине послове на свадби Ловрић Мерзел.

Почетком године, Ловрић Мерзел политички је уздрмана јер ју је у медијима њена некадашња блиска сарадница Јасмина Јовев оптужила за корупцију.

Она је тада одговорила да је то политички напад, јер је Јасмина Јовев активисткиња Хрватске демократске заједнице.

Ловрић-Мерзел је кума министра финансија који је, према писању медија, већ годинама штити.

Њено име недавно се нашло у центру још једне афере, јер је као начелница једне од најсиромашнијих хрватских жупанија купила луксузни аутомобил марке "ауди".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара