Црна Гора, погребник наручио напад на новинарку

Полиција саопштила да је власник погребне фирме "Нарцис" из Никшића Ж. М. наручио напад на новинарку подгоричког "Дана" Лидију Никчевић. Мотиви нису саопштени.

Власник фирме за погребне услуге из Никшића наручио је пребијање новинарке дневног листа Дан Лидије Никчевић, саопштила је црногорска полиција, преноси агенција Бета.

Начелник никшићке полиције Милован Павићевић рекао је на конференцији за медије да је Ж. М, власник фирме "Нарцис", наручио и платио пребијање дописнице подгоричког дневника из Никшића, док је у организацији и реализацији напада учествовало пет особа. 

Сви они су ухапшени и осумњичени за напад на новинарку Никчевић.

Новинарка је нападнута 3. јануара у Никшићу испред дописништва подгоричког Дана, када је нападач са фантомком на глави тукао гуменом палицом и нанео јој повреде по глави и телу.

Полиција сумњичи власника погребне фирме Ж. М. (47) за кривично дело "насилничко понашање с подстрекивањем", а исто дело приписује М. Г. (62), који је планирао и организовао напад.

З. А, В. Ђ. и Н. Б. се сумњиче за напад на новинарку, а В. М. да је помагао у том нападу.

Полиција није саопштила податке колико је власник погребног предузећа платио за пребијање новинарке, нити шта је конкретан мотив напада на новинарку.

Саопштено је, међутим, да је расветљен разлог напада на Никчевићку, те да је он "предмет даљег поступка".

Дугодишња дописница Дана тврдила је да мотив напада није покушај пљачке, док је тужилац напад на Никчевићку квалификовао као кривично дело "разбојништво у покушају".

Напади на новинаре и медије у Црној Гори у последње време су учестали и већина тих напада није расветљена, као ни напади од пре деценију, укључујући убиство власника и уредника Дана Душка Јовановића.

Европска унија, САД и релевантне међународне организације за заштиту слободе медија траже од Црне Горе да до краја расветли све нападе на новинаре и медије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара