Споменик папи Јовану Павлу ускоро у Сарајеву

Испред катедрале Срца Исусова у центру Сарајева 30. априла биће откривен споменик папи Јовану Павлу Другом. Папа Јован Павле се борио за мир у БиХ и зато не сме бити заборављен у тој земљи, каже кардинал Винко Пуљић.

Представници Надбискупије врхбосанске и хрватског културног друштва "Напредак", саопштили су у Сарајеву да ће споменик папи Јовану Павлу Другом, висок 2,92 метра, бити постављен Испред катедрале Срца Исусова у центру Сарајева, као симбол мира.

Пројекат изградње споменика се процењује на око 480 хиљада конвертибилних марака (око 240 хиљада евра), а идејни аутор споменика је вајар Хрвоје Урумовић.

Пошто финансијска средства за постављање и изливање споменика још нису у потпуности прикупљена, у Сарајеву ће 4. априла бити организована донаторска вечера, на којој се очекује око 300 званица из друштвеног живота БиХ.

Кардинал Винко Пуљић рекао је да се папа Јован Павле Други борио за мир у БиХ, говорио је о једнаким правима човека, због чега не сме бити заборављен у тој земљи.

Папа Јован Павле Други посетио је БиХ 12. и 13. априла 1997. године, две године након што је у њој окончан четворогодишњи рат.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се