Читај ми!

Бомбом на градски превоз у Бањалуци

Возач је погинуо, a две особе су повређене у експлозији бомбе која је убачена у аутобус градског саобраћаја у Бањалуци. Узрок бомбашког напада је личне природе, а нападач је лоциран.

У експлозији бомбе коју је непозната особа убацила на стајалишту код Пољопривредне школе у Бањалуци страдао је возач аутобуса и још две особе су лакше повређене. Полиција је лоцирала нападача.

Од 11 часова део бањалучког насеља Лазарево, где се десило тешко убиство, био је под полицијском опсадом, а полиција је лоцирала осумњиченог Жељка Савановића. Тај део града је под полицијском опсадом, а град надлећу хеликоптери, преноси Радио-телевизија Републике Српске.

Начелник бањалучког Центра јавне безбедности Младен Марић потврдио је да, на основу до сада прикупљених података, данашња експлозија у градском аутобусу "Аутопревоза", у којој је погинуо возач Брано Топић, није терористички акт већ обрачун личне природе.

Марић је нагласио да, упркос ангажовању свих расположивих снага, починилац још није ухапшен, а да полиција има сазнања да је и раније претио настрадалом возачу аутобуса.

"Извршилац је имао лични мотив да ово уради", навео је Марић на ванредној конференцији за новинаре у Бањалуци, истакавши да су дошли до идентитета потенцијалног извршиоца, али није хтио да потврди да ли се ради о Жељку Стевановићу.

Потврдио је, међутим, да су обавили претрес објеката у којима је боравио осумњичени за јутрошњи бомбашки напад, као и да је у аутобусу било 10 путника, пренела је Фена.

Убиство се догодило на стајалишу код Пољопривредне школе, а бомбаш је побегао у правцу оближњег тржног центра. Директор Пољопривредне школе Еди Ханеш испричао је да се у тренутку бомбашког напада налазио испред школе.

Мобилни телефон који је осумњиченом испао приликом бега, полицији је био један од доказа да посумња да је реч о Жељку Савановићу, који је пре две године возачу Бори Топићу запалио аутомобил. О томе се води судски процес, а пре седам дана, након суђења Савановић је Топићу запретио убиством.

У Клиничком центру је потврђено да су примили две особе с лакшим повредама и да су након указане помоћи пуштене кући.

Генерални директор "Аутопревоза" Дејан Мијић изјавио је да су у експлозији бомбе два путника лакше повређена.

Повређеном ученику средње школе П. Г. саниране су лакше повреде главе на оделу хирургије и он је пуштен кући.

"Још једна повређена особа примљена је на одељење ОРЛ и њена обрада је у току", рекла је Наташа Штркић, портпаролка Клиничког центра Бањалука.

Мијић је навео да је погинули возач био изузетно поштован у "Аутопревозу", те да је данашња трагедија потресла комплетно предузеће.

Експлозија бомбе у аутобусу "Аутопревоза" у Бањалуци не представља терористички напад, рекла је портпаролка Министарства унутрашњих послова Републике Српске Мирна Шоја.

Она је новинарима потврдила да је од експлозије бомбе, коју је непознато лице убацило у аутобус, лакше повређен ученик Пољопривредне школе, који се налазио на аутобуском стајалишту.

"Након указане лекарске помоћи у Служби хитне помоћи, ученик је пуштен кући", навела је Шоја.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се