Читај ми!

Хрватска, крађа мапа добијених од Србије

Из хрватске Геодетске управе украден хард диск са снимцима Хрватске из ваздуха које је Београд крајем фебруара предао Загребу. Крадљивац је откривен, а диск је пронађен истог дана.

Радник фирме специјализоване за аудиовизуелна решења Х. Ц. (32) украо је хард диск из Државне геодетске управе на којем се налазе карте које је Београда крајем фебруара уручио министарки спољних и европских послова Весни Пусић.

Реч је о диску на којем се налазе снимци из ваздуха, а који је Хрватској требало да омогући бржу и потпунију легализацију грађевинских објеката. Вредност диска је непроцењива, пише загребачки Вечерњи лист.

У Државној геодетској управи је због нестанка диска настала права паника, али је све завршено брзо пошто је диск пронађен истог дана.

Лист пише да није требало дуго да крадљивац буде откривен тим пре што је Х. Ц. већ до тада имао двадесетак кривичних пријава због сличних имовинских деликата.

Х. Ц. је добио отказ, али и отпремнину, што у фирми у којој је био запослен објашњавају чињеницом да је ожењен и да има дете. Он је наводно диск украо са некакве гомиле и тврди да у том тренутку није имао појма шта се на њему налази.

Директор Државне геодетске управе Данко Марковиновић тврди да се наводно ништа не би догодило и да диск није пронађен јер, како је рекао, све што је власништво те установе је копирано у више примерака.

Ипак, највећа загонетка остаје питање како се у државној управи нашла особа са кривичним досијеом, пише Вечерњи лист.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се