Читај ми!

Протестни марш жена у Загребу

Поводом Међународног дана жена, активисткиње више хрватских женских организација учествовале у протестном маршу у Загребу. Поручиле су да више од 90 одсто новозапослених жена ради на одређено време, што их дискриминише у случају трудноће и мајчинства.

Активисткиње више женских организација учествовале су, поводом Међународног дана жена, у протестном маршу централним загребачким улицама.

Протестном шетњом од Хрватског завода за заспошљавање до Трга бана Јелачића желеле су да упозоре на неодрживост предлога закона о раду, јер сматрају да његова лоша решења погађају све, а посебно заапослене жене.

Скуп је одржан под слоганом "Нећемо заборавити 8+8+8" којим се подсећа на раднички покрет 1886, када су се радници борили за осам сати рада, осам сати одмора и осам сати сна.

Окупљање у Загребу организовале су Женска мрежа Хрватске, Женска синдикална група и Женска фронта за радна и социјална права.

Оне су у позиву на протест поручиле да предлог новог закона о раду доноси флексибилније тржиште рада, а да посебно погађа жене, јер више од 90 одсто новозапослених жена ради с уговорима на одређено време, што их посебно дискриминише у случају трудноће и мајчинства.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се