Читај ми!

Сплит, оштећен аутомобил београдских таблица

Вандали у Сплиту на хауби аутомобилa београдских регистарских таблица урезали слово "У", поломили два ретровизора и украли предњу регистарску таблицу. Власник аутомобила је, иначе, пензионисани oфицир хрватскe војске.

Током Бадње вечери у Сплиту се догодио нови националистички испад, када су вандали на хауби аутомобилa београдских регистарских таблица урезали слово "У" и крст, поломили два ретровизора и украли предњу регистарску таблицу.

Није први пут да се у Сплиту догађају овакви инциденти, а вандали, како су пренели медији, очевидно нису знали да је аутомобил власништво рођеног Сплићанина и пензионисаног официра Хрватског ратног ваздухопловствa који је у одбрану Хрватске ступио 1991. године.

Власник аутомобила је за загребачки портал Индекс рекао да је проблем што се овакве ситуације догађају у Сплиту, напоменувши да се прошлог лета на истом месту догодило нешто слично - наружен је био аутомобил чији је власник сестра његове жене.

Иначе, испред зграде у Карамановој улици аутомобил је био паркиран неколико дана, а штету је власник открио синоћ када се са породицом вратио из шетње.

Он је, како се наводи, штету пријавио синоћ телефоном надлежној полицијској станици, а јутрос је дао и изјаву.

Успут, наводи се, морао је да потроши и 40 куна на таксене марке како би могао да вози без украдене таблице.

"Срж проблема је у томе што је Сплит постао несигуран град за странце и што ја ниједном пријатељу у Београду не могу позитивно да одговорим на питање да ли је његов ауто сигуран у овом граду", рекао је власник аутомобила и додао да се не могу толерисати усташки покличи „за дом спремни" на Пољуду и развијати туризам.

Националистички испад у Пули

Плоча са ћириличним натписом на згради Вијећа српске националне мањине у Пули ишарана је на православни Бадњи дан.

Ни једна странка до сада није осудила овај догађај, пише портал Индекс.

Ово је први пут да је у Истри дошло до инцидента везано за натписе на ћирилици.

Портал Регионал експрес констатује како је тај догађај сасвим нетипичан за Истру и њено поднебље.

Полиција трага за починиоцем.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара