Читај ми!

Два бадњака у Подгорици и на Цетињу

У Подгорици и ове године два бадњака - један су верници СПЦ наложили испред Саборног храма Христовог васкрсења, а други присталице канонски непризнате ЦПЦ код дворца краља Николе. И на Цетињу два бадњака.

У Црној Гори и ове године налагана су два бадњака - један у организацији Митрополије црногорско-приморске Српске православне цркве, док су други ложиле присталице канонски непризнате Црногорске православне цркве.

У Подгорици су верници Српске православне цркве наложили бадњак испред Саборног храма Христовог васкрсења, док су присталице канонски непризнате ЦПЦ налагале бадњак код дворца краља Николе.

Налагању бадњака испред подгоричког храма присуствовало је неколико хиљада верника СПЦ, а бадњаке је освештао митрополит црногорско-приморски Амфилохије, који је позвао на духовни и морални препород.

За окупљене вернике СПЦ у Подгорици је приређен уметнички програм, као и велики ватромет.

У црногорској престоници Цетињу вечерас су запаљена два бадњака, један испред Цетињског манастира, а други на Дворском тргу, испред Двора Краља Николе. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се