Читај ми!

Видошевићу једномесечни притвор

Бившем председнику Хрватске привредне коморе Надану Видошевићу одређен једномесечми притвор. Државно тужилаштво Републике Хрватске терети Видошевића да је организирао криминалну групу ради извлачења милионских износа из Хрватске.

Загребачки жупанијски суд одредио је вечерас једномесечни притвор бившем председнику Хрватске привредне коморе (ХГК) Надану Видошевићу, кога Државно тужилаштво Републике Хрватске (УСКОК) терети да је организирао криминалну групу ради извлачења милионских износа из Хрватске.

Притвор је одређен због опасности од утицаја на сведоке и уништавања документације, рекла је заменица директора УСКОК-а Жељка Покупец, јавила је агенција Хина.

УСКОК је вечерас саопштио да је донео налог о спровођењу истраге против пет особа због основане сумње да су починили кривична дела удруживања како би починили кривична дела, злоупотребе положаја и власти, помагања у злоупотреби положаја и власти и фалсификовања службене исправе.

Видошевићев адвокат Дражен Делач најавио је жалбу на одлуку о притвору и навео да је његов клијент јуче износио одбрану када је ухапшен, мада је Покупец најавила жалбу Суду због одбијања предлога тужилаштва да се Видошевићу притвор одреди и због опасности од понављања кривичног дела, а према неслужбеним подацима, УСКОК тражи и блокирање његове имовине, његове мајке и супруге.

Против Видошевића УСКОК је покренуо истрагу због извлачења најмање 35 милиона куна из ХГК, а истрагом су обухваћене сумње на кривицу руководиоца Службе за финанцијско-рачуноводствене послове ХГК Јосипе Младинов, шеф канцеларије председника Коморе Зденке Петернел, Давора Комеричког и Игора Премиловца, преко чије фирме је, фиктивним уговорима, извлачен новац из ХГК.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара