Читај ми!

Ђукановић: ЕУ и НАТО гарант стабилности региона

Евроатлантска интеграција Црне Горе и региона је гарант развоја, безбедности и економског просперитета региона, оценио црногорски премијер Мило Ђукановић.

Црногорски премијер Мило Ђукановић рекао је да интеграција Црне Горе и региона у Европску унију, а нарочито у НАТО, представљају гарант развоја, безбедности и економског просперитета региона.

Ђукановић је у разговору са сталним известиоцем Европског парламента за Црну Гору Чарлсом Таноком истакао да су интеграције кључни приоритет црногорске државне политике.

"Добар темпо интеграција Западног Балкана био би благотворан за све, за нас, али и за ЕУ и НАТО", навео је Ђукановић.

Како је саопштено из црногорске владе, Танок је честитао Ђукановићу на досадашњим достигнућима Црне Горе у процесу интеграција, истичући да је у протеклих седам година остварен велики успех и напредак.

Према његовим речима, та чињеница наћи ће одраза у и резолуцији Европског парламента о извештају Европске комисије за Црну Гору за 2013. годину.

"Да сте ме питали пре седам година да ли ће Црна Гора постићи толико много, био бих скептичан, али би се показало да нисам у праву", навео је Танок.

Танок је поздравио улогу Владе Црне Горе у погледу снажења независности и професионалности правосуђа, што, како је навео, представља значајан корак у борби против корупције и организованог криминала и јачању владавине права.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара