Читај ми!

Опљачкао банку и отишао "на кафу" у Истанбул

Одох на кафу, рекао службеник банке у Сарајеву и са 300.000 евра које је украо из трезора одлетео у Истанбул. Банка криви царинике на аеродромима који су га пропустили. Исти службеник је раније из исте банке украо 60.000 евра, а није ни суспендован, нити је новац вратио.

Службеник филијале "Хипо-Алпе-Адрија" банке у Сарајеву, који је украо из трезора више од 300.000 евра, с делом украденог новца успео је неометано да побегне у Турску, под изговором да "иде на кафу".

"Рекао нам је да иде на кафу и да ће се убрзо вратити. Али, више се није вратио. Касније смо открили да је с кофером пуним новца побегао авионом у Истанбул", рекао је извор из банке за Дневни аваз.

Рутинским проверама је утврђено да је службеник "штимовао" износе новца у трезору, па је брзом интервенцијом службе безбедности банке део новца враћен.

Иста особа је, међутим, и раније украла и 120.000 конвертибилних марака (око 60.000 евра), али тај "плен" из необјашњивих разлога није враћен.

Нејасно је зашто службеник банке Е. Ђ. није био чак ни суспендован после прве пљачке и како су му допустили да, када је то учинио и други пут, "оде на кафу" и више се не врати.

Из банке криве службе безбедности на сарајевском и истанбулском аеродрому и постављају питање како је могуће да је њихов службеник прошао контроле, а да притом нико не открије велике количине готовог новца који је носио са собом.

Управа банке за сада је ступила у контакт с породицом Е. Ђ, која с њим преговара о могућем повратку у Сарајево, пише лист.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара