Читај ми!

Ђукановић: Односи са Србијом у успону

Премијер Црне Горе Мило Ђукановић оценио да су у успону односи Црне Горе и Србије и да је то добар пример за све у региону.

Црногорски премијер Мило Ђукановић оценио је да су односи Црне Горе и Србије у успону и да је то нешто што охрабрује, односно представља добар пример другима у региону.

"Односи Црне Горе и Србије су у успону и то сматрам нечим што је охрабрујуће. Веома добар пример смо и другима у региону, јер на тај начин креирамо добру праксу која ће деловати на све у региону да искористимо капацитет наше добросуседске сарадње", рекао је Ђукановић новинарима у Будви.

Раније је најављено да ће председник Владе Србије Ивица Дачић до краја септембра званично посетити Црну Гору, након чега ће уследити Ђукановићева посета Београду.

Ђукановић је, како преносе подгорички медији, рекао да питање ребаланса буџета Црне Горе тренутно није приоритет, а није ни најважније питање за односе унутар владајуће коалиције.

"Уколико се створи потреба за ребалансом, то ће бити кроз друге модалитете", истакао је премијер, додајући да је уверен да ће ова година бити буџетски успешна.

Ђукановић сматра да је афера "црне тројке" још један покушај да се у Црној Гори настави са праксом креирања афера које би требале да осујете добар темпо црногорског интеграционог развоја.

Премијер је оценио да инцидент у којем су учествовали директор Института за јавну политику Владимир Беба Поповић и новинари и фоторепортер Вијести Миодраг Бабовић и Лука Зековић представља медијску конструкција тог подгоричког дневног листа.

"Чини ми се да се након афере 'Снимак', афере 'црне тројке', па такозване афере непостојећег напада на новинаре Вијести све јасније назире идеја коју промовише део опозиционих структура и део њима наклоњених медија да се Црна Гора пред ЕУ држи у позицији, да кажем, перманентно оптуженог", навео је он.

Према његовим речима, циљ таквих афера је да се кривица сваљује на владу и да се на тај начин помогне промена власти у Црној Гори.

"Као што видите, то ме много не потреса. Препознали смо о чему се ради, институције раде своје посао. Институције су га урадиле у случају измишљеног напада на новинаре Вијести, институције ће завршити посао и када су питању такозване 'црне тројке'", рекао је Ђукановић.

Он је истакао да је, као политичар који је дуго година на власти, пажљиво пратио како функционише систем безбедности у Црној Гори.

"Пратио сам како функционише Специјална антитерористичка јединица и апсолутно одговорно тврдим да ничег нема од тога што се покушало искреирати том афером", поручио је Ђукановић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво