Инвазија змија у Херцеговини

Мештанина Широког Бријега усред града на улици угризао поскок. Стручњаци кажу да су блага зима и врући летњи дани условили да ове године има више змија него иначе. Због глади змије су агресивније, тако да улазе чак и у куће.

У Херцеговини влада права најезда змија које из својих скровишта излазе у потрази за храном, па улазе и у куће или слободно "шетају" улицама насељених места, где и уједају људе.

Како преносе "Независне новине", мештанина Широког Бријега, усред града на улици угризао је поскок, најотровнија домаћа змија.

"Нисам га приметио, шетао сам градом и одједном осетио како ме нешто уболо у ногу. Поскочио сам и видео змију како бежи у грмље са стране", описао је мештанин коме је помоћ убрзо пружена у Дому здравља.

Ово није једини случај, недавно је змијско легло откривено у породичној кући у Посушју, али су га домаћини, срећом, на време приметили.

Стручњаци кажу да су блага зима и врући летњи дани условили да ове године има више змија него иначе, а због повећаног броја легла и младунчади која су преживела зиму, очекују још већу најезду змија наредне године.

Због глади су змије агресивније, тако да улазе чак и у куће, што је раније била права реткост, јер се боје људи.

Најезду змија потврђују и у осталим херцеговачким градовима, а старији тврде да их никада није било више и да се не памти кад су овако храбро улазиле у насељена места.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара