Читај ми!

Лекић: Афера "снимак" не сме проћи без казне

Тужилаштво Црне Горе требало би да испита премијера Мила Ђукановића због "афере снимак", изјавио лидер Демократског фронта Миодраг Лекић. Није искључена могућност да се Демократски фронт врати у парламент, рекао Лекић.

Лидер опозиционог Демократског фронта у Миодраг Лекић изјавио је да би тужилаштво Црне Горе требало да испита премијера Мила Ђукановића, поводом "афере снимак".

Лекић је упозорио да та афера не сме проћи без судског епилога.

"Тужилаштво мора да позове Ђукановића на испитивање, односно покрене поступак због драстичног случаја политичке корупције, који је деградирао политички живот и правни систем Црне Горе", сматра Лекић.

"Афера снимак" је у вези са објављивањем аудио снимака са седница органа владајуће Демократске партије социјалиста на којима је говорено о употреби државних ресурса у страначке сврхе, односно запошљавању по партијској припадности.

Миодраг Лекић, након сусрета са председником скупштине Црне Горе Ранком Кривокапићем, није искључио могућност повратка тог опозиционог савеза у парламент.

"Анализирамо динамику политичких процеса и не искључујемо могућност да се појавимо на седници скупштине Црне Горе наредне среде, када се буде расправљало о афери Снимак, уколико наши захтеви о отварању парламентарне истраге буду на дневном реду", рекао је Лекић.

Посланици Демократског фронта бојкотују рад црногорског парламента, због наводних нерегуларности на председничким изборима.

Лекић је поновио да је ДФ припремио закон којим ће тражити понављање председничких избора у Црној Гори, али није саопштио када ће бити достављен у скупштинску процедуру.

Државна изборна комисија Црне Горе саопштила је да је, према коначним резултатима, кандидат ДПС-а и актуелни шеф државе Филип Вујановић победио на изборима 7. априла, пошто је освојио 51,21 одсто гласова, док је за Лекића гласало 48,79 одсто бирача.

Лекићев изборни штаб саопштио је раније да не признаје резултате председничких избора које саопштава ДИК, а црногорска опозиција је затражила поништење председничких избора одржаних 7. априла и расписивање новог гласања за шефа црногорске државе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара