Изетбеговић: Подршка државном врху Србије

Код кључних људи државног врха Србије осетио сам добру вољу да се иде напред, да се гледа у будућност, не гурајући под тепих истину о прошлости, рекао је Бакир Изетбеговић, истичући да им у тим настојањима треба дати пуну подршку.

Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић рекао је да је приликом посете Београду осетио добру вољу код кључних људи државног врха Србије да се иде напред, изразивши уверење да је реч о новом почетку у међусобним односима.

Због тога државни врх Србије заслужује пуну подршку, додао је Изетбеговић говорећи на отварању Исламског центра у Ријеци.

Он је рекао да је генерално у протеклих десет дана осетио једну нову ергију у односима држава југоисточне Европе.

"Био сам прошле седмице у Београду и осетио добру вољу код кључних људи државног врха Србије. Вољу да се иде напред, да се гледа у будућност, не гурајући под тепих истину о прошлости. У тим настојањима треба им дати пуну подршку", рекао је Изетбеговић.

Он је изразио уверење да је реч о новом почетку и да ће стабилност и просепритет бити кључне одреднице будућих односа у овом делу Европе.

Изетбеговић је рекао и да поруке које се данас упућују из Хрватске имају своју тежину и снагу о којој ће сведочити будуће генерације, поготово што се она шаље из државе која ће за непуна два месеца бити чланица ЕУ.

Хрватска је добро место за живот Бошњака муслимана, рекао је Изетбеговић и додао да начин на који је решен њихов статус у Хрватској може бити пример и другим европским државама.

Изетбеговић верује да граница између Хрватске и БиХ, од 1.001 километар, најдужа у Европској унији, неће бити челична завеса већ да ће бити граница спајања и још интензивније сарадње двеју држава.

Отварању исламског центра у Ријеци су, поред највиших верских представника из Хрватске, БиХ и региона, присуствовали и председник Хрватске Иво Јосиповић, премијер Зоран Милановић, реис ул улема Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић, као и многобројни грађани и верници исламске вероисповести.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара