Читај ми!

Боловања приземљила "Кроацију ерлајнс"

Због изненадног масовног одласка на боловање стјуардеса и стјуарда "Кроација ерлајнса" поремећен данашњи планирани ред летење, а неки летови су отказани, саопштила је хрватска национална авиокомпанија.

Хрватска авио-компанија "Кроација ерлајнс" суочила се с неочекиваним поремећајима у планираном реду летења због изненаднога масовног одласка на боловање 39 стјуардеса и стјуарда, односно 20 одсто оперативно способног кабинског особља.

Компанији је у последњих 36 сати 39 стјуардеса пријавило је одлазак на боловање, што је досад јединствен случај у повијести компаније, пренела је Хрватска радио-телевизија.

Због недостатка радно способног кабинског особља хрватски авиопревозник је морао реорганизује данашњи ред летења у којем је део летова отказан, а део летова се спаја.

Отказани су летови за Минхен, Брисел, Амстердам, Беч и друге дестинације, а путнике с ових летова "Кроација ерлајнс" преусмерава на летове партнерских компанија и преко других европских одредишта, како би и њима омогућила што бржи долазак до крајњих одредишта.

Поремећаје у планираном путовању, који су узроковани изненадним боловањем једне петине од укупног броја чланова кабинског особља, за сад осећа око 350 путника.

До краја дана могу се очекивати и додатни поремећаји у делу планираног реда летења, тако да ће се повећати и број путника с поремећајима у планираном путовању.

Због сумње да постојеће стање није узроковала објективна спреченост запослених за обављање пословних дужности, "Кроација Ерлајнс" врши свеобухватну проверу како би се утврдили узроци овога изненаднога и неочекиваног догађаја.

Компанија не одбацује могућност да масовни одлазак стјуардеса и стјуарда на боловање представља реакцију Синдиката кабинског особља на услове послодавца око потписивања новога колективног уговора, који су прилагођени програму реструктурирања компаније, а на које синдикат за сада не пристаје.

"Кроација ерлајнс" се већ дуже време налази у озбиљним финансијским проблемима.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се