Амфилохије: Нисам се умешао у политику Владе Србије

Владика Амфилохије изјавио да се није умешао у политику Владе Србије према Косову, већ да је хтео да подсети да треба наћи "нормално и здраво решење које ће бити прихватљиво за све".

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије изјавио је да се није умешао у политику Владе Србије према Косову него је само хтео да подсети да треба наћи "нормално и здраво решење које ће бити прихватљиво за све".

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић поручио је јуче, након разговора са Србима са Косова, да митрополит Амфилохије неће водити државну политику и да ако то жели, треба да се кандидује на изборима.

"Уопште се нисам мешао у њихову политику. Ја сам се Богу помолио да подари мира разума и правде. У овом случају цркви и народу на Косову не правећи разлику између људи", рекао је Амфилохије новинарима у Подгорици.

Митрополит је додао да је СПЦ изразила свој став да овакво решење, које је наметнуто бомбардовањем Србије и Црне Горе 1999. године и политиком међународних фактора коју је 2008. године, прихватила Црна Гора и сада полако прихвата и Србија, није решење тог, како је рекао, животног питања на Балкану.

Цитирајући Његоша, Амфилохије је поновио да Косово дугорочно гледано "буре барута не само на Балкану него у целој Европи".

Подгоричке Вијести су пренеле да је митрополит истакао да решење које је насилно није добро и нема будућности ни за један народ који живи на Косову.

"Због тога је боље на време скренути пажњу и то ради црква од памтивека. Ја само подсећам и њих и себе на једно здраво и нормално решење животног питања а њихово је хоће ли то прихватити. Схватање да неко има монопол на истину и власт је давно превазиђено", рекао је митрополит на округлом столу Слобода вероисповести у Црној Гори у Подгорици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво