Читај ми!

Додик: Нема потребе за полемисањем

Нема потребе за коментарисањем и јавним полемисањем са званичницима Србије, рекао Милорад Додик поводом изјаве Томислава Николића за БХТ. Сигуран сам да ће сваки грађанин РС и Србије заузети став према ономе што је речено, али било би лоше отварати полемику, рекао председник РС.

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да нема потребе за коментарисањем, нити јавним полемисањем са званичницима Србије, јер су присни и срдачни односи са Србијом и њеним руководством прворазредни интерес Републике Српске и њених грађана.

Како су пренели бањалучки медији, Додик је то рекао замољен да прокоментарише изјаву председника Србије Томислава Николића у интервјуу за ТВ БХТ1. Он је додао да Србији у време преговора о Косову, нису потребне додатне тешке теме.

"Сигуран сам да ће сваки грађанин Републике Српске, али и Србије, заузети став према ономе шта је речено, али било би лоше отварати јавну полемику", рекао је председник РС.

За Додика је "прави скандал" понашање новинарке БХТ1, која је, како он сматра, "навалентно и непристојно интервјуисала председника Србије и у неколико наврата буквално надвикивала председника Николића и наводила на одговор који она жели да чује".

"Република Српска се, по ко зна који пут, уверила да је уређивачка политика БХТ искључиво бошњачка, искључиво у функцији сталног пропагирања бошњачке верзије ратне истине и константно против Републике Српске", оценио је Додик.

Председник РС је рекао да је ово "можда прилика и јавности у Србији и њеним званичницима да увиде ушта се претварају добронамерни покушаји рехабилитације односа са Сарајевом".

"Мислим да би требало да размисле о сврсисходности таквих покушаја који се, по правилу, претварају у конструисање изјава и понижење", рекао је Додик.

Председник Николић се, у интервјуу за БХТ који ће у целини бити емитован 7. маја, извинио за злочине које су појединци починили над Бошњацима у име Србије и српског народа, и најавио да ће посетити Сребреницу.

Николић је рекао и да су Срби из РС за њега Босанци, иако, како је навео, неки од њих не воле да се тако зову.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се