Читај ми!

Медојевић: ДПС иза шверца цигарета ка Косову

Небојша Медојевић позвао надлежне да испитају шверц цигарета преко Рожаја на Косово. Овај криминални подухват траје годинама и иза њега стоји врх Демократске партије социјалиста, тврди Медојевић.

Један од челника опозиционог Демократског фронта Небојша Медојевић позвао је црногорске државне органе да испитају, како је навео, шверц цигарета преко Рожаја на Косово.

Медојевић је рекао да је шверц цигарета преко тог града, организовани криминални подухват који годинама функционише, наводећи да иза тога стоји врх Демократске партије социјалиста.

"Шверц цигарета државу годишње оштети од 40 до 50 милиона евра, а уколико би се то сузбило и тај новац био у буџету, Црна Гора не би морала да повећава Порез на додату вредност", рекао је Медојевић на конференцији за новинаре.

Позвао је директора Управе царине Владана Јоковића да провери наводе о шверцу цигарета из Рожаја према Косову.

"Време је да Јоковић проговори ко шверцује, ко чува те канале и да ли он као директор важне институције има храбрости и политичке подршке да прекине тај криминални подухват", рекао је Медојевић.

Конференцији је присуствовао и ловац Мухарем Фејзић из рожајског села Балотићи, који тврди да је неколико пута гледао и фотографисао кријумчарење цигарета на граници са Косовом, због чега му, како је истакао, више пута прећено.

Медојевић је најавио да ће се сутра обратити амбасадама Европске уније, Сједињених Америчких Држава и Немачке од којих ће тражити да заштите Фејзића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се