Читај ми!

Бериша: Ново поглавље за Србе и Албанце

Договор постигнут у Бриселу је историјски и од изузетног значаја за нормализацију односа Београда и Приштине, сматра албански премијер Сали Бериша. Договор отвара ново поглавље у односима између Срба и Албанаца у региону, оцењује Бериша.

Премијер Албаније Саљи Бериша оценио је да је данашњи договор постигнут у Бриселу историјски и од изузетног значаја за нормализацију односа Београда и Приштине.

"Овај историјски споразум представља велико достигнуће, изузетно је значајан за нормализацију односа Косова и Србије, за регионални мир и сарадњу, као и за регионалну и европску интеграцију", ркао је Бериша, а преноси агенција АТА.

Албански премијер је оценио да ће договор отворити ново поглавље у односима између Албанаца и Срба у региону и "њиховим настојањима да изграде заједничку европску будућност".

Министарство спољњих послова Албаније такође је поздравило "историјски споразум" постигнут у Бриселу и изразило увереност да је он у најбољем интересу грађана и да ће допринети ефикаснијој сарадњи међу свим земљама региона, као и учвршћивању мира, безбедности и стабилности.

"Овим споразумом је отворено ново поглавље у комуникацији и сарадњи и он, такође, означава важан корак напред за даље признавање Косова, његов пријем у УН и друге међународне организације, а нарочито ЕУ и НАТО", каже Бериша. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара