Читај ми!

Вујановић: Партнерски односи са Србијом

Са Србијом морамо градити односе отворене сарадње, партнерства, пријатељства и блискости, истакао Филип Вујановић у Херцег Новом. Црногорски председник истакао да су сусрети са Томиславом Николићем увек били на корист и Црне Горе и Србије.

Председнички кандидат Демократске партије социјалиста Филип Вујановић изјавио је да се залаже за партнерске и пријатељске односе са Србијом, додајући да има веома интезивну и квалитетну комуникацију са српским председником Томиславом Николићем.

"Морам да искажем високо задовољство том нашом комуникацијом. Био сам на инаугурацији Николића, када нико из региона није био присутан. Без икакве дилеме сам одлучио да дођем и да испоштујем вољу грађана Србије и да покажем да долазим у Београд да пружим руку Николићу да заједнички градимо блиске и отворене односе две државе", рекао је Вујановић.

Он је истакао да су сусрети са Николићем увек били на корист и Црне Горе и Србије. 

"Приликом посете Николића Црној Гори, разговарали смо о конкретним питањима економије, односно о потреби да се афирмише да Лука Бар постане сервис Србије. Разговарали смо и о томе да се више улаже у реконструкцију пруге Београд-Бар, а све у функцији унапређења квалитета живота грађана две државе", рекао је Вујановић у Херцег Новом.

Он је рекао да је с Николићем разговарао и о могућности улагања у две економије, као и о заједничком наступу на трећим тржиштима.

"Мислим да са Србијом морамо градити односе отворене сарадње, партнерства, пријатељства и блискости", истакао је Вујановић. 

Он је рекао да Превлаку не види као отворено питање измедју Црне Горе и Хрватске, као и да то питање не оптерећује односе две државе.

"У свим комуникацијама које имам са високим званицама Хрватске то питање не представља тему која на било који начин оптерећује односе две државе. Ми имамо привремени режим који од 2002. године функционише беспрекорно, није имао никакве ризичности и неспоразуме и представља добар привремени споразум", навео је Вујановић.

Државна изборна комисија раније је потврдила кандидатуре Вујановића и лидера Демократског фронта Миодрага Лекића на председничким изборима у Црној Гори, који су заказани за 7. април, а у изборној трци, уколико до 18. марта сакупи довољна број потписа подршке, учествоваће и представник Позитивне Црне Горе Раде Бојовић.

Председнички избори у априлу биће шести од увођења вишестраначког система у Црној Гори, односно други након стицања независности 2006. године.

Како је раније саопштено из Државне изборне комисије, председнички избори коштаће ту државу око 1,2 милиона евра, од чега је 800.000 евра предвиђено за спровођење избора, а 400.000 евра за изборну кампању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара