Читај ми!

Случај "Монструм", потврђен идентитет ухапшених

Македонска полиција поврдила идентитет двојице осумњичених за петоструко убиство у околини Скопља прошле године. ДНК анализа и отисци прстију добијени од косовске полиције, подударају се са подацима које о Африму Исмаиловићу и Алилу Демирију има македонски МУП.

Идентитет двијице осумњичених за петоструко убиство у околини Скопља, који је синоћ ухапшени на Косову, потврдила је македонска полиција.

Африм Исмаиловић и Алил Демириј првоосумњичени су у случају "Монструм". За њима је македонска полиција расписала међународну потерницу, а у судском процесу, који је почео 20. децембра, суђено им је у одсуству.

Иако су се у тренутку хапшења представили својим презименима, нису имали лична документа која би потврдила њихов идентитет.

ДНК анализа и отисци прстију добијени од косовске полиције, подударају се са подацима које о њима има македонски МУП. У стану у Приштини, где су ухапшени, пронађено је оружје, а балистичким вештачењем биће утврђено да ли је њиме извршено петоструко убиство код Смиљковског језера.

Портпарол Косовске полиције Арбер Бека каже да је косовска полиција у контакту са јавним тужиоцем, који је одредио полицијски задржавање од 48 часова. Током овог периода они ће бити изведени пред судију.

Министарка унутрашњих послова Македоније Гордана Јанкулоска навела је да су косовске власти обећале да ће поступак изручења трајати што је краће могуће, како би оптужени одговарали и како би случај коначно добио судску завршницу.

Адвокат ухапшених сматра да нема чврстих доказа и да ће његови клијенти имати шансу да се одбране.

"Судија мора поново да започне цео поступак, од истраге, јер они морају да дају исказе истражном судији", напомиње адвокат ухапшених Насер Рауфи.

Африм Исмаиловић, Алил Демири и још један младић оптужени су да су директни извршиоци петоструког убиства код Смиљковског језера, 12. априла прошле године.

Терете се да су, наоружани пушкама и машинком, убили пет особа, а затим побегли с места злочина, после чега су им две особе помогле да пређу границу и оду на Косово и Метохију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара