Читај ми!

Робија за грчког министра

Због подношења лажних извештаја о имовини и приходима суд у Атини осудио је бившег министара одбране Акиса Цохацопулоса на осам година затвора. Такође му је одређена новчана казна од пола милиона евра и заплењена кућа у центру Атине.

Бивши грчки министар одбране Акис Цохацопулос осуђен је на осам година затвора због подношења лажних извештаја о имовини и приходима.

Суд је Цохацопулоса (73), који је министар одбране био од 1996. до 2001. године и министар развоја од 2001. до 2004. године, као и истакнута личност у прошлим социјалистичким владама, казнио и новчаном казном од преко пола милиона евра и наложио је да му се заплени кућа у центру Атине са погледом на Акропољ.

Цохацопулос негира оптужбе да је давао лажне извештаје о имовини и приходима како би прикрио непријављену имовину од 2006. до 2009. године, а има аутоматско право на жалбу, јавио је АП.

Бивши министар, који је ухапшен прошле године, остаће у притвору до следећег заседања суда у овом случају, а касније ове године суочиће се са озбиљнијим оптужбама за корупцију и прање новца у вези са уговором о куповини немачких подморница.

Његова супруга и ћерка такође су у притвору због сумњи да су учествовале у прању новца.

Прошле године, бивши градоначелник Солуна Василис Папајоргопулус осуђен је на доживотну затворску казну због проневере више од 17 милиона евра.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара