Читај ми!

Прислушкивани новинари "Дана"

Црногорска полиција прислушкивала заменика главног и одговорног уредника "Дана" и новинаре, како би се открили њихови извори и политички конкакти, објавили су подгорички медији. Некадашњи директор Управе полиције Божидар Вуксановић негирао је наводе.

Заменика главног и одговорног уредника "Дана" Николу Марковића и новинаре тог листа Митра Ракчевића и Дражена Живковића прислушкивала је црногорска полиција, наводе подгорички медији.

Марковић је, како се наводи, под мерама тајног надзора био због афера Листинг, Телеком и објављивања тајних докумената из истраге која је вођена против одбеглог нарко боса Дарка Шарића.

То се, пре свега, односи на комуникацију са Андријом Мандићем, Небојшом Медојевићем, Предрагом Булатовићем, Вањом Чаловић, Жељком Ивановићем, Миодрагом Перовићем и другима.

Ракчевић је прислушкиван због афере Листинг, а Живковић јер је полицију и тужилаштво занимало ко су извори "Дана" из тих институција.

Бивши директор Управе полиције Божидар Вуксановић, с друге стране, негирао је наводе да је било ко за време његовог мандата прислушкивао новинаре, а понајмање по његовом налогу.

Министар унутрашњих послова Рашко Коњевић наложио је хитну контролу законитости рада службеника Одсека за посебне провере, због озбиљне сумње да су током протекле године злоупотребљавани уређаји за прислушкивање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се