Читај ми!

Лекић предао кандидатуру

Државној изборној комисији кандидатуру на председничким изборима у Црној Гори, предао лидер Демократског фронта (ДФ) Миодраг Лекић. Председнички избори заказани су за 7. април.

Лидер Демократског фронта (ДФ) Миодраг Лекић предао је Државној изборној комисији кандидатуру на председничким изборима у Црној Гори, који су заказани за 7. април, уз очекивање да ће грађани гласајући за њега допринети променама у тој држави.

Лекић је уз кандидатуру предао и око 8.200 потписа подршке, што је за 500 више него што је законом прописано.

Он је рекао да очекује да ће грађани подржати његов председнички програм, како би допринели променама и заједнички се борили против онога што спречава свеукупни напредак Црне Горе.

Желим да се поврати достојанство функцији председника државе, да то не буде експонент актуелне владајуће партије, која је свакодневно у корупционашким аферама. Верујем у грађане Црне Горе да су спремни да заједнички допринесемо променама у Црној Гори, истакао је Лекић.

На питање да ли очекује победу на изборима, Лекић је одговорио да је чуо да је његов главни ривал кандидат Демократске партије социјалиста и актуелни шеф државе Филип Вујановић већ најавио тријумф,оцењујући да је то преурањено.

"Поручио бих му да мало сачека и да видимо резултат избора. Мој стил није ароганција. То ћу оставити другима. Уверен сам да ћу се грађанима Црне Горе представити на један озбиљан начин. Не кандидујем се из личног интереса, већ због општег добра" , истакао је Лекић.

Према закону, кандидатура за председника Црне Горе мора бити подржана са најмање 1,5 одсто укупног гласачког тела, односно квалификациони ценсус за председничку кандидатуру износи 7. 710 потписа бирача.

Државна изборна комисија до сада је званично потврдила кандидатуру представника Демократске партије социјалиста и актуелног шефа државе Филипа Вујановића.

Кандидатуру на председничким изборима најавило је и представник "Праведне Црне Горе" Раде Бојовић, који такође почео са прикупљањем потписа подршке.

Социјалистичка народна партија раније је саопштила да ће подржати Лекића, док је "Позитивна Црна Гора" одустала од председничких избора, из, како је наведено, финансијских разлога, а та странка је поручила да ће накнадно саопштити кога ће подржати у председничкој трци.

Председнички избори заказани за 7. април биће шести од увођења вишестраначког система у Црној Гори, односно други након стицања независности 2006. године.

Како је раније саопштено из Државне изборне комисије, председнички избори коштаће ту државу око 1,2 милиона евра, од чега је 800.000 евра предвиђено за спровођење избора, а 400.000 евра за изборну кампању.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво