Читај ми!

Претиo да ће запалити Собрање

Зијадин Села, посланик албанске партије ДПА, запретио да ће запалити македонску скупштину уколико буде изгласан закон за бранитеље из 2001. године, који је предложила владајућа ВМРО-ДПМНЕ,а уколико се он не буде односио и на припаднике тадашње Ослободилачке народне армије.

Посланик опозиционе странке Албанаца, ДПА, Зијадин Села запретио је да ће запалити парламент уколико буде изгласан закон за бранитеље из 2001. године, који је предложила владајућа ВМРО-ДПМНЕ, уколико се он не буде односио и на припаднике тадашње Ослободилачке народне армије (ОНА).

Села је у расправи у Комисији за рад и социјалну политику, која је разматрала предлог овог закона, рекао је да ће посланици ове странке блокирати доношење закона.

"Желите да вам кажем како ћемо блокирати овај закон. Рећи ћу вам последњи амандман у овој дискусији - ову говорницу и ове микрофоне ћемо запалити. Да ли то желите?", рекао је Села.

Након ове дискусије председавајући Комисије дао је паузу како би се смириле страсти.

Дискусија је постала напета након што је био предложен нови правилник о раду комисије да би се избегла блокада са дугим и непродуктивним дискусијама посланика.

Странка Албанаца ДУИ, која је део владајуће коалиције, предложила је 15.000 амандмана на предлог закона, који се сада налази на разматрању у комисијама парламента пре него што му буде достављен.

Предлог закон о бранитељема треба да регулише права припадника безбедносних снага у конфилкту из 2001. године и њихових породица, којем се странке Албанаца противе и траже да се у њему нађу и пропадници некадашње ОНА и њихове породице.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара