Читај ми!

Црна Гора пример стабилности

Црна Гора је пример стабилности и позитивног напретка, рекла је Хилари Клинтон у телефонском разговору са Игором Лукшићем. Подгорица може да рачуна на подршку Вашингтона у интеграционим процесима, поручила Државна секретарка САД.

Државна секретарка Сједињених Америчких Држава Хилари Клинтон оценила је да је Црна Гора пример стабилности и позитивног напретка поручујући да Подгорица може да рачуна на подршку Вашингтона у интеграционим процесима.

Како је саопштено из црногорске владе, Клинтон је у телефонском разговору са премијером Игором Лукшићем исказала жаљење што није била у прилици да током боравка у земљама региона посети Црну Гору и лично пренесе утиске о позитивним демократским и економским кретањима у тој држави.

Клинтон је, како се наводи, охрабрила даље спровођење реформи неопходних за остварење интеграционих тежњи Црне Горе - чланства у Европску унију и НАТО. Интеграциони процеси у Црној Гори представљају гарант политичке и безбедносне стабилности региона којој Црна Гора даје велики допринос, истакла је америчка државна секретарка. 

Клинтонова је указала на значај учешћа црногорских војника у мировним мисијама, као допринос успостављању и очувању глобалног мира и демократије.

Она је исказала уверење да ће се односи Црне Горе и САД-а и након формирања нове црногорске владе потврђивати и унапређивати у обостраном интересу.

Лукшић је, како се наводи, исказао захвалност на континуираној подршци коју САД пружају Црној Гори, како у погледу структурних реформи , тако и за наставак интеграционих процеса, којима та држава остаје посвећена и у наредном периоду.

Јачање институција, владавина права и економски напредак, приоритети су Владе Црне Горе и свих сегмената друштва, рекао је Лукшић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво