Читај ми!

Велика акција против корпуције

Хрватска Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминала, у сарадњи са полицијом, покренула акцију у којој је досада ухапшено 37 лица. Они се сумњиче за давање и примање мита и злоупотребу положаја.

На северозападу Хрватској траје велика акција Канцеларије за сузбијање корупције и организованог криминала и полиције, у којој је ухапшено и под истрагом 37 лица, осумњичених за давање и примање мита и злоупотребу положаја.

Како је саопштено из канцеларије, међу ухапшенима је 11 полицајаца и 26 запослених, одговорних лица и власника трговачких друштава и власника заната и превозника са подручја бјеловарско-билогорске и крижевачко-копривничке полицијске управа.

Међу ухапшеним полицајцима је 10 полицијских службеника бјеловарско-билогорске и један полицијски службеник копривничко-крижевачке полицијске управе.

Оптужени полицајци су током ове године у Бјеловару, Дарувару и другим местима, осталим осумњиченима за новчану награду и друге поклоне, јављали кад ће и где бити контроле осовинског оптерећења, укупне дозвољене масе и димензије њихових возила.

Ту акцију спроводе службеници Хрватских путева и контроле безбедности друмског саобраћаја и превоза опасних материјала, које у сарадњи с припадницима МУП-а спроводе службеници министарства саобраћаја, поморства и инфраструктуре.

Дубравко Јагић, председник Синдиката полиције истакао је да они који се не придржавају закона, не могу га ни спроводити, пише Вечерњи лист.

"С друге стране, нико није крив док му се кривица не докаже", рекао је Јагић.

На питање хоће ли новонастала ситуација бацити додатну љагу на полицију, Јагић је оценио да због појединаца не треба генерализовати, јер је и до сада било много неоснованих покушаја дискредитовања полицајаца.

Према писању хрватских медија, ова акција нема везе са ранијим хапшењима тројице предузетника и двојице полицајаца, које су они подстицали на злоупотребу положаја и давали им мито.

Владо Рајић, Игор Млинар и Рудолф Крпина током године добили су задатак од неименованих лица, да добију податке да ли се против њих или лица њима блиских спроводе истраге, због чега и од када, а посебно ако се врше доказне радње и други поступци. Податке су за неутврђен износ новца добијали од Марка Свалине и Вјекослава Дрнића.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара