Читај ми!

Судар возова у Љубљани

Међународни воз из смера Београда ударио у путнички који је стајао на станици у предграђу Љубљане. Међу 18 лакше повређених, двоје држављана Србије. Узрок несреће највероватније људска грешка.

Осамнаесторо путника је лакше повређено када се јутрос у северном предграђу Љубљане сударио међународни воз који је путовао из Београда за Вилах у Аустрији са возом који је стајао на станици.

Конзул Србије у Словенији Дејана Перуничић изјавила је за РТС да се двоје српских држављана налази међу 18 лакше повређених путника.

Дејана Перуничић је рекла да двоје повређених српских држављана није после удеса контактирало амбасаду Србије у Љубљани.

Десеветоро од десеторо повређених, колико је примљено у Клинички центар u Љубљани, пуштено је на кућно лечење.

Полиција је саопштила да сумња да је узрок несреће људска грешка, односно да се ради о казненом делу угрожавања јавног саобраћаја. 

Те претпоставке потврдио је и генерални директор Словеначке железнице Душан Мес, преносе словеначки медији.

Мес је рекао и да је железнички саобраћај у Словенији безбедан и упоредив са саобраћајем у другим европским земљама.

Управа љубљанске полиције раније је саопштила да је воз који је путовао из Београда према Аустрији упућен на погрешан колосек на железничкој станици Вижмарје, због чега се сударио са другим путничким возом, који се претходно зауставио на тој станици.

Воз који је стајао на колосеку био је празан и није био исправан.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара