Читај ми!

Формула 1 за кризу

Грчка влада, која се бори са дужничком кризом, не одустаје од пројекта изградње стазе која ће бити коришћена и за трке Формуле 1. Стаза ће коштати 94.6 милиона евра, а грчка влада ће уложити 30 милиона евра. Атина очекује да ће стаза бити подстицај посрнулој економији.

Иако се бори са дужничком кризом, грчка влада не одустаје од пројекта изградње тркачке стазе на којој би наводно требало да се одржавају и трке Формуле 1. Стаза ће коштати 94.6 милиона евра, а власти у Атини се надају да ће бити подстицај посрнулој економији, преноси АФП.

Влада је одобрила пројекат у мају, а изградња стазе требало би да подигне приходе који долазе од туризма, отвори нова радна места и убрза долазак страних инвеститора и нове инвестиције, које би требало да смање незапосленост, преноси француска агенција.

Стаза ће бити изграђена у Патрасу, а на њој би између осталог, наводно требало да се одржавају и трке Формуле 1, ако то одобри орган који је задужен за одржавање трка.

Представници грчке грађевинске компаније "Автонкинитодромио" тврде да би пројекат могао бити завршен за три године, са тим што би влада уложила 30 милиона евра док би остатак новца дошао од других инвеститора, пише магазин Форбс.

Форбс наводи да, примера ради, Сингапур има стазу за Формулу 1, од 2008. године, која је као туристичка атракција привукла преко 150.000 посетилаца за четири године.

Приход од посетилаца овој атракцији сваке године био је између 114 и 122 милиона евра, а само припреме и организација манифестације коштају 122 милиона евра на годишњем нивоу.

Претходно улагање грчке владе у велике пројекте, било је у време одржавања Летње олимпијаде у Атини, која је коштала око 8.000 милијарди евра, а за коју се испоставило да је била лоша инвестиција, са огромним губицима, преноси АФП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво