Читај ми!

Будва наплатила дуг од Суботића

Будва наплатила дуг за порез компанији са Девичанских острва иза које стоји контроверзни бизнисмен Станко Суботић. Компанија је, уочи локалних избора, измирила и дуговања према "Првој банци".

Општина Будва наплатила је 10.500 евра дуга на име пореза компанији "Manola management LTD" са британских Девичанских острва, фирми иза које стоји контроверзни бизнисмен Станко Суботић Цане. Тиме је "скинула" хипотеку на део луксузне виле "Монтенегро", која је у власништву те оф шор компаније, пишу подгоричке Вијести.

Вила "Монтенегро" изненада је, пре годину, након што је српско тужилаштво тражило заплену имовине Суботића, "прешла" у власништво мистериозне оф шор компаније "Manola management LTD" са британских Девичанских острва, иза које, како су објавили медији, стоји контроверзни бизнисмен, преноси подгорички лист.

Општина Будва је пре годину уписала хипотеку на први спрат другог дела виле "Монтенегро", површине 103 квадрата, због дуга новог власника од 2.616 евра на име пореза на непокретност.

Укупан износ пореза, како је и потврђено у Општини, био је 10,5 хиљада евра, што је компанија пре неколико дана у потпуности измирила, чиме су се стекли услови да се и "скине" хипотека са тог дела виле.

Управо је Општина, спроводећи, како су навели, порески поступак ради обезбеђивања пореског потраживања, уписала хипотеку на имовину као гаранцију враћања дуга. Такав поступак се спроводи за све пореске дужнике, па, како је појашњено, компанија "Manola management LTD" није изузетак.

Осим дуга према Општини, компанија је, уочи локалних избора, измирила и дуговања према "Првој банци", власништво породице Ђукановић, која је до скоро држала хипотеку на двоетажну грађевину, на име кредита од 120 хиљада евра.

"Прва банка" је до скоро имала хипотеку на двориште површине 252 квадрата, као и на двоетажну зграду од 362 квадрата, са забраном отуђења, пишу Вијести.

Вила, која је годинама била синоним луксуза, тајних забава и журки, већ неколико година има своју туристичку сврху, па је могуће и преко интернета обезбедити у њој закуп собе и летовати на Светом Стефану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво