Читај ми!

Истрага због земљишта у Нишу

Градоначелник Љубљане Зоран Јанковић под судском истрагом због наводне злоупотребе положаја код куповине земљишта у Нишу у време када је водио трговински ланац Меркатор.

Љубљански градоначелник и председник парламентарне странке Позитивна Словенија Зоран Јанковић је под судском истрагом због наводне злоупотребе положаја код куповине земљишта у Нишу, у време када је водио трговински ланац Меркатор, јавља Бета.

Судска истрага је у току, а из Окружног суда у Љубљани агенцији СТА је речено да су у истрази саслушани сви сведоци и да спис још није упућен државном тужилаштву.

Окружни суд у Љубљани је истрагу против Зорана Јанковића и његових бивших сарадника почео због сумње за злоупотребу положаја у време када је Меркатор куповао у Нишу земљиште за трговачки центар.

Оптужница се темељи на ревизији коју је у Меркатору 2006. године обавила ревизорска кућа "Дилојт" и односи се на пословање Меркатора у време када га је још водио Јанковић.

Јанковић је још у мају ове године тврдио да код поменуте куповине није било речи о спорним пословима нити злоупотреби положаја или кривичног дела, јер се лично није договарао о склапљању уговора за куповину тог земљишта, а уговор није ни потписао.

Прошле недеље је Национална истражна канцеларија спровела опсежну акцију у којој је полиција прикупљала доказе о наводним неправилностима у финансирању спортско-трговачког центра Стожице у истоименом делу града.

Претрес је извршен и код градоначелника Зорана Јанковића, који је рекао да је истрага "пуцањ у празно" и да истражитељи неће пронаћи ништа ново.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво