Читај ми!

Ђукановић први на изборној листи

Мило Ђукановић почео кампању за парламентарне изборе у октобру жестоко оптужујући опозицију да делује против државе. Ђукановић носилац листе предизборне коалиције ДПС-а и СДП-а.

Коалиција Демократске партије социјалиста (ДПС), Социјалдемократске партије (СДП) и Либералне партије (ЛП) представила је вечерас листу за парламентарне изборе у Црној Гори, чији је носилац лидер ДПС Мило Ђукановић.

На другом месту је садашњи премијер Игор Лукшић, а трећи је потпредседник ДПС-а Светозар Маровић.

Лидер СДП-а Ранко Кривокапић је на петом месту, а председник ЛП-а Андрија Поповић је 11. на изборној листи коалиције, на којој су имена 81 кандидата. ДПС на листи има 61 кандидата, СДП 16, а ЛП два кандидата.

Они ће на изборима наступити под називом "Европска Црна Гора", чији ће изборни слоган бити "Напред Црна Горо".

Лидер ДПС-а Мило Ђукановић изразио је вечерас уверење у победу владајуће коалиције на октобарским парламентарним изборима у Црној Гори и жестоко оптужио опозицију, наводећи да се лажно представља и да делује против државе.

Он је новинарима рекао да је за Црну Гору најбоље да је и даље води ДПС.

"Нико осим ДПС-а, заједно са коалиционим партнерима, не може преузети терет одговорности за вођење Црне Горе кроз искушења која нам следују", казао је Ђукановић након што је изабран за носиоца изборне листе владајуће коалиције на парламентарним изборима 14. октобра.

Ђукановић је посебно жестоко критиковао Демократски фронт, који предводи бивши дипломата Миодраг Лекић, наводећи да том опозиционом савезу не изборима неће помоћи ни агресиван политички маркетинг.

"Није довољно једном четничком војводи, једном амбасадору великосрпског национализма и једном колумнисти највећег нарко клана на Балкану да се заклоне иза звучне пароле милитаристичко-демократског садржаја какав је Демократски фронт, да би покушали да оперу своју прошлост и да заварају црногорско бирачко тело", казао је Ђукановић.

Он је навео да су у питању људи коју су мољакали по Бриселу и Вашингтону да се Црној Гори не дозволи одржавање референдума о државном статусу.

Према његовим речима, Демократски фронт није ништа друго до творевина великосрпског национализма коју чине партије које пропадају. "Они исти идеолози великосрпског национализма који су их распоређивали на амбасадорска места у име тог национализма, данас су их саставили у оквиру Демократског фронта да покушају још једном да сруше Црну Гору", казао је Ђукановић.

Лидер ДПС-а је критиковао и новоосновану Позитивну Црну Гору, наводећи да је у питању још једна странка која треба да, како је навео, превари црногорско бирачко тело.

"Позитивна Црна Гора је потребна да би се лажно представила црногорској политичкој јавности као процрногорска политичка алтернатива да би одвојила део црногорског бирачког тела од коалиције 'За европску Црну Гору' и да би касније придодала те гласове великосрпском национализму окупљеном испред Демократског фронта", казао је он.

Истичући да ће владајућа коалиција остати на власти, Ђукановић је казао да ће Црна Гора у наредне четири године постати чланица НАТО-а и прећи последње деонице пута ка пуноправном чланству у Европској унији.

"Немам никакве дилеме да ће током следећег мандата владе, коју ће предводити ДПС, Црна Гора постати чланица НАТО-а. Наравно да ћемо наставити да одговорно испуњавамо и све обавезе из агенде европске интеграције", рекао је лидер ДПС-а.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво