Читај ми!

Пожар близу манастира Тврдош

Неколико хектара мешовите шуме уз магистрални пут Требиње - Љубиње захватио пожар, који се приближио на неколико стотина метара од манастира Тврдош. Ватра, за сада, не угрожава манастирско имање.

Пожар који се распламсао на неколико хектара мешовите шуме уз магистрални пут Требиње - Љубиње приближио се на неколико стотина метара од манастира Тврдош, али, за сада, не угрожава манастирско имање.

У територијалној ватрогасној јединици Требиње потврђено је да пожар, који се приближио кућама Ружића у селу Тврдош, за сада, не угрожава ни стамбене објекте на том подручју. На пожаришту су, поред требињских и ластванских ватрогасаца, радници Центра за газдовање кршом и припадници Цивилне заште.

Републичка управа Цивилне заштите саопштила је да је јутрос примила захтев општине Требиње за ангажовање хеликоптера Оружаних снага БиХ у рејону Тврдош.

Више од 300 хектара шуме од Запоља до Сикирића још је у пламену. Ватра се шири према Опарцима на подручју општине Братунац, пренели су бањалучки медији.

Радници "Дрине" су и даље на угроженом терену где покушавају да спрече даље ширење пожара на комплексе букве, смрче и бора.

Угашени су пожари у Загонима, Вресињу, Столицама и још два локалитета.
Пожаришта на подручју требињске општине у рејону Требињских брда, Котеза и Мареве љуте у Поповом пољу су и даље активна и ватрогасци настоје да их ставе под контролу.

Активан је и шумски пожар на Моску, који за сада не прети објектима.
Минулог викенда требињски ватрогасци суочавали су се с правом драмом изазваном ватреном стихијом која је у селима Орашје, Котези и Струјићи у доњем делу Поповог поља запретила кућама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара