Читај ми!

Лекић: СНП тражи немогуће

Предлог СНП-а да са Демократским фронтом формира коалицију и да му припадне скоро пола мандата на могућој изборној листи је "неприхватљив и немогућ" за ДФ, сматра председник те странке Миодраг Лекић.

Председништво Демократског фронта (ДФ) оценило је да је "неприхватљив и немогућ" предлог Социјалистичке народне партије (СНП) да формирају коалицију и да тој партији припадне 40 од укупно 81 мандата на листи, јављају подгоричке Вијести.

"Приједлог СНП-а је неприхватљив и немогућ јер би стварање коалиције са коалицијом ДФ-а постао нефункционалан политички субјект са пренаглашеном потребом да се деле посланички мандати чиме би била запостављена борба за демократски преображај друштва", наводи Председништво ДФ-а.

У одговору председник ДФ-а Миодраг Лекић наводи и да је преурањено бавити се поделом мандата пре завршетка процеса заокруживања тог јединственог савеза.

Лекић је у писму лидеру СНП-а Срђану Милићу навео и да са њим чврсто дели уверење да би било недопустиво и мимо очекивања демократске јавности, након избора правити коалиционе савезе са ДПС-СДП коалицијом.

ДФ, како је наведено у писму Милићу, до сада није потписивао специјалне коалиционе релације са партијама које су му приступиле јер би тиме, између осталог, нарушавале и демократски принцип равноправности чланица.

"С тога је непримерено и немогуће да са Вашом партијом, претходно или потом, правимо сепаратан коалициони споразум. Таква процедура потпуно би обесмислила намеру да се ДФ до краја профилише као сложен, али и јединствен субјект у којему првенствено постоје принципи, начела и међусобно поверење", навео је Лекић у писму.

Главни одбор СНП-а је прошле седмице предложио формирање коалиције са ДФ и затражио да тој партији припадне 40 од укупно 81 мандат на могућој изборној листи, при чему би носилац листе био из ДФ-а.

Након тога је уследио састанак лидера оба политичка субјекта на којем је договорено да ће ДФ до недеље одговорити Милићу шта је проблем у предлогу коалиционог споразума који је основ за приступање ДФ-а.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво