Читај ми!

Осуђен Шарићев сарадник

Сарадник Дарка Шарића Зоран Ћопић осуђен у Бањалуци на пет година затвора због прања новца. Ђопић од 2008. до 2010. године у Републици Српској опрао већу количину новца стеченог продајом дроге Дарка Шарића.

Зоран Ћопић, сарадник нарко-боса Дарка Шарића, осуђен је на пет година затвора због прања новца у Републици Српској. Окружни суд у Бањалуци осудио је на четири месеца затвора и Драга Нижолу, Ћопићевог блиског пословног сарадника.

Уколико пресуда бањалучког Окружног суда постане правоснажна, Ћопићу ће трајно бити одузета имовина у вредности од око десет милиона евра.

Ћопић је осуђен јер је од 2008. до половине 2010. године у Републици Српској опрао већу количину новца стеченог продајом дроге нарко-боса Дарка Шарића из Србије.

У оптужници се наводи да је Ћопић прао новац удружујући се са више особа, међу којима је и Драго Нижола, директор бањалучког "Авиорента". У тој групи био је и директор "Агрокопа" Љубо Мрђен, који је раније осуђен на шест месеци затвора на основу признања кривице.

Према оптужници, Ћопић је договарао исплату великих количина новца, стеченог продајом дроге, који је из оф-шор компанија у Шарићевом власништву пребациван на рачуне бањалучког "Агрокопа".

Тај новац затим је убациван у у легалне токове, тако што су њиме купована одређена предузећа у РС. Оптужница против Ћопића, Нижоле и Мрђена подигнута је 21. септембра 2011. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара